Alt om Slanking
  • Slanking
  • Slankekur
  • Slankepiller
  • Slankemat
  • Slankebloggen
  • Meny

Hvor nøyaktig er BMI?

17/9/2013

 
CoffeeForte
BMI er et verktøy som skal gjøre det mulig å finne ut om en person er under- eller overvekt. Det finnes imidlertid mange som mener at dette verktøyet har så store svakheter at det i mange tilfeller er ubrukelig. Blant disse er flere ledende Amerikanske forskere som i for et par uker siden gikk ut og advarte mot de negative sidene ved BMI.

Hva er BMI?
BMI står for Body Mass Index (kroppsmasseindeks) og er et verktøy som brukes til å bedømme kroppsvekten. Litt mer presist er det slik at BMI viser forholdet (balansen) mellom høyde og vekt. Det du kan regne ut er med andre ord hvor mye du veier i forhold til din høyde for så å sammenligne resultatet med hva som er anbefalt. Her kan du regne ut din BMI og se hvordan denne er sammenlignet med anbefalingene fra WHO.

Svakhetene ved BMI
Mye av kritikken som rettes mot denne målemetoden er at den er alt for generell og at den tar hensyn til alt for få variabler. Blant annet mener forskere ved Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania at BMI er en unøyaktig metode fordi de ikke tas hensyn til kjønn, muskelmasse, benbygning, kroppsbygning, med mer. Videre hevder flere anerkjente leger, samt matematiske eksperter som Nick Trefethen, Professor of Numerical Analysis at Oxford University's Mathematical Institute at BMI har en annen stor feil knyttet til høyde. De har nemlig funnet ut at høye personer ofte har en BMI som indikerer at de er fetere enn det de egentlig er, mens det motsatte er tilfellet for lave personer.

Beviselige feil
Hvor unøyaktig BMI i virkeligheten er, skal ikke vi uttale oss om og denne målemetoden gir mest sannsynlig en god pekepinn på om du er under- eller overvektig. Samtidig er det lett å bevise at BMI i noen tilfeller gir helt feilaktige resultater, noe du bør være oppmerksom på. Det gjelder spesielt for personer med mye muskelmasse og det finnes derfor mange toppidrettsutøvere med en BMI som gir totalt feil inntrykk. For eksempel har spydkasteren Andreas Thorkildsen og mange av verdens beste sprintere en BMI som tilsier at de er overvektige… Til og med Usain Bolt er helt på grensen til å være overvektig… (vekt og høyde er hentet fra wikipedia).

I artikkelen Waist To Height Ratio Better Than BMI kan du lese mer

Les mer om slanking
  • Sjekk disse tipsene om slanking
  • Sjekk vår omtale av grønne kaffebønner
  • Sjekk våre tips om slankemedisiner
  • Sjekk våre tips om hvor mye du kan spise

     

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Fettforbrenning
    Forskning
    Glucomannan
    Kosthold
    Mosjon
    Slankeprodukter
    Slanketips
    Slanking

    RSS Feed

    Hälsoartiklar
    Protected by Copyscape Web Plagiarism Check

    Bloggarkiv

    September 2018
    June 2018
    February 2018
    December 2017
    September 2017
    April 2017
    March 2017
    January 2017
    November 2016
    August 2016
    June 2016
    May 2016
    February 2016
    November 2015
    September 2015
    June 2015
    April 2015
    February 2015
    January 2015
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013

Protected by Copyscape Web Plagiarism Check
Bruk alltid slankeprodukter som foreskrevet på forpakningen, Vær oppmerksom på at allergier, graviditet hjertesykdom eller andre tilstander kan medføre at du ikke bør benytte kosttilskudd. Personvern, kontaktinformasjon og informasjonskapsler

Photos used under Creative Commons from Chris Morris CA, mortsan, DonMiller_ToGo, Gaulsstin, Ari Helminen, m01229, freddie boy, www.WinningMan.com, liknes, Arya Ziai, MoToMo, jeffreyw, epSos.de